понеделник, 4 декември 2017 г.

Край на подхлъзванията в банята

Банята е едно от помещенията в жилището, което най-често и с удоволствие използваме, но понякога дори не си даваме сметка, че е може би и най-опасното място у дома. Причината е проста, независимо какви са плочките при всяко къпане съществува риск да се подхлъзнем на мокрия под. Освен това всички деца обичат не само да се къпят, но и да си играят в банята – наистина, дали би се намерило по-подходящо място за пускане на лодки във ваната или правене на сапунени мехурчета на воля?
В същото време едва ли има родители, които без притеснения от падане, подхлъзване и евентуални травми да оставят децата си сами и без строг надзор да правят всички тези предпочитани неща на воля. Точно затова задачата ни е да сведем рисковете до минимум, и то превантивно. Всички възрастни разбираме опасността от подхлъзването и въпреки това не можем винаги да се предпазим, а какво остава за малките ни съкровища, които искат да играят и лудуват, без да разбират рисковете от това и нуждата от обезопасяване.
Банята е най-мокрото помещение в дома и затова една от основните мерки за безопасност трябва да бъде свързана с предпазването от подхлъзване и падане. За целта обикновено масово се използват стандартните винилови постелки за баня, които не се плъзгат върху подовата настилка. Те, обаче, имат свойството бързо да се изхабяват и зацапват, а по този начин се превръщат в сигурна среда за развитие на бактерии.
Антислип систем® е надеждното решение.
Отдавна познат и приложим из целия свят, продуктът се предлага и в България последните 6 години. Специално, напълно прозрачно покритие на плочките, което реагира незабавно с всяка форма на влага и създава задържащ ефект, т.е. с изключително висок коефициент на сцепление. Това осигурява сигурност и стабилност при ходене бос или с джапанки върху мократа повърхност и практически няма никаква вероятност от подхлъзване!
Антислип систем® е продуктова система, изпитана по отношение на нейната ефективност, безопасността и въздействието върху здравето както от практиката по света, така и от независими институции за изпитване (TNO, Notox, Säurefliesner-Vereinigung т.н.)
Полагането става бързо и лесно.
Не е необходимо изчакване, само след 15 минути банята е готова!
Не са необходими агресивни препарати за почистване, достатъчно е само редовно да се поддържа със стирка и топла вода.
Антислип систем® не е лак или боя или епоксидно покритие, затова единственият начин да бъде нарушено действието му е, ако физически нараните сериозно повърхността върху, която е положен
Не  по-малко важен е и антибактериалният ефект – бактериите и плесените спират да се развиват върху третираната повърхност, защото Антислип систем® обхваща и запълва всички пори, където водата се събира. Без постоянно наличие на вода, микробите нямат подходяща среда да се развиват.
Същият продукт може да се използва и за защита на теракотения под в коридора или в кухнята.
В резултат се осигурява стабилност при ходене върху мократа повърхност, независимо дали сте боси, или обути.
Въведена първоначално в авиационния сектор, Антислип систем навлиза в бита преди повече от десетилетие и ефективно се прилага в Европа и по света. Световноизвестни фирми и институции, чиито обекти имат антислип покритие са Кока кола, Макдоналдс, Триумфалната арка, летището в Сидни, НАТО и стотици други клиенти
В редица европейски държави има възприети норми, които изискват всички подови покрития на обществени места да не създават предпоставки от подхлъзване. У нас има приета наредба, касаеща определени субекти (спа и медицински центрове) едва от януари месец тази година, но за шест години, откакто продуктът се предлага в България, са се възползвали хотели, магазини, спортни и медицински центрове, училища, много частни лица.
Прилагането на Антислип систем® и в домовете е разумно решение. С продукта против подхлъзване всяка домакиня може да си позволи мечтаните тъмни гланцирани плочки в банята и кухнята, защото, освен безопасни за семейството, стават лесни за почистване от варовик и други замърсявания.
Антислип систем® дългосрочно защитава и удължава живота на минералните повърхности. Ефективен е над две години в индустриални условия и над пет години в домашна среда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар